Red Dot Awards 2011 uitgereikt

Red Dot Awards 2011 uitgereikt

Nieuws
Door: maurice | 06-07-2011

De ontwerpers van Grohe zijn 4 juli 2011 benoemd tot Designteam van het Jaar 2011. In het Duitse Essen kreeg de Duitse kranenfabrikant de prestigieuze Red Dot Award uitgereikt. Naast deze eretitel voor een design team werden gisteren ook de zogeheten Best of the Best Red Dot Awards uitgereikt voor productdesign.

Het 17-koppige team, dat onder leiding staat van Paul Flowers kan zich nu scharen in het rijtje Audi, Apple, Bose en Adidas, en volgt gereedschappenfabrikant Hilti op, dat de prijs in 2010 won. Ontwerpers en bedrijven kunnen niets inzenden voor deze prijs maar moeten de aandacht van de jury trekken door voortdurend uitstekende productdesigns te maken en een toekomstgericht beleid te voeren.

Grohe Design

Het Grohe designcentrum werd in 1997 geopend. Het bedrijf zette in die periode –onder meer met een beursgang en een overname door een privaty equity- koers van ‘middle-of-the-road-merk’ richting opmerkelijk design. In 2005 kwam de toen 33-jarige Paul Flowers aan het roer. Recentelijke voorbeelden zijn de bekroonde ontwerpen als de Rainshower en het elektronische douchesysteem Ondus. De jury betitelde Grohe als een bedrijf dat de sprong gemaakt heeft van een rationele naar een emotionele benadering van haar productdesign.

Best of the best

In Essen werden ook de zogeheten Best of the Best Red Dot Awards uitgereikt voor productdesign. Een overzicht van winnende ontwerpen is hier te vinden. Alle winnende ontwerpen zijn nog tot 31 juli te zien in de tentoonstelling Design on Stage in het Red Dot Museum in Essen.

Op de foto: Grohe Digital Bath, dat ook een Red Dot Award kreeg voor productdesign

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.