Huis van hergebruikt plastic

Nieuws

Huis van hergebruikt plastic

Door: Petra Starink | 17-07-2017

Het Peoples Pavilion wordt een huis van 7000 kilo hergebruikt plastic en is onderdeel van World Design Event op de Dutch Design Week 2017 in Eindhoven. Het huis is een ontwerp van Overtreders W en bureau SLA en 100% circulair. Het huis moet alleen nog wel gebouwd worden en plastic moet nog ingezameld worden, dat kan tot 10 september.

Bouwmaterialen uit afvalstroom

In het Peoples Pavilion worden lezingen en workshops georganiseerd. Het huis wordt niet alleen voor maar ook door Eindhovenaren gebouwd, zo komt een deel van de bouwmaterialen uit de afvalstroom van de stad.

Plastic gevel

Op Strijp S, waar het huis gebouwd gaat worden is een inzamelpunt van het plastic voor de gevel. Volgens Reinder Bakker van ontwerpbureau Overtreders W is er veel plastic nodig, ongeveer 7000 kilo. De makers zijn op zoek naar HDPE en PP-plastics. “Niet alle plastic is geschikt”, zegt Bakker. “Bij twijfel is er een makkelijke test, HDPE en PP zijn de enige twee soorten plastic die blijven drijven”. Naast het plastic op de gevel bestaat het huis uit geleende materialen. Alles wat in het pand verwerkt wordt komt er ook weer uit. Hierdoor is het huis herbruikbaar en 100% circulair..

Het huis moet voor de Dutch Design Week klaar zijn, die van 21 tot 29 oktober wordt gehouden.

Bron: Omroep Brabant

Beeld: DDW 2017

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.