Haagse hoogbouw

Evenementen

Haagse hoogbouw

Door: Petra Starink | 18-07-2017

De skyline van Den Haag gaat de komende jaren ingrijpend veranderen. Hoogbouw is een van de mogelijkheden een hogere dichtheid te realiseren en ruimte te sparen. Wat voor kwaliteitseisen worden er gesteld aan hoogbouw en hoe komt de stad er dan uit zien? Platform Stad organiseert op 31 augustus de bijeenkomst Haagse hoogbouw: Eyeline & Skyline en gaat in gesprek met architecten, bewoners en marktpartijen.

Visie van architecten

Jeroen Geurts van Geurst & Schulze architecten beschrijft de architectonische identiteit van de stad Den Haag en hoe hoogbouw zich daartoe verhoudt. Hans Kollhof van Kolhoff Architekten, ontwerper van de ministeries van BZK en Justitie en Ruud Gietema van KCAP Architects & Planners van de Red Apple in Rotterdam geven hun visie op hoogbouw en tonen inspirerende voorbeelden.

Duurzame hoogbouw

De onderwerpen Duurzame hoogbouw, Haagse hoogbouw, Hoogbouw op ooghoogte en Wonen in hoogbouw komen aan de orde in deelsessies en een panel gesprek. Met Dorte Kristensen (Atelier PRO), Rob van Kalmthout (Heijmans), Eric Vreedenburgh (Archipelontwerpers), Ben Kuipers (Landschapsarchitect) en Ton Schaap (urbanist gemeente Amsterdam) onder leiding van Jooske Baris (Platform STAD).

Inspiratie

Joris Wijsmuller wethouder gemeente Den Haag, Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur reflecteert op wat er tijdens het STAD gesprek wordt opgehaald aan aandachtspunten en inspiratie voor duurzame hoogbouw.

Bijeenkomst 31 augustus 2017
Locatie: Platform STAD Spaarneplein 2, Den Haag
Aanmelden kan hier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.