InVorm Architecten richt stationsbibliotheek Rotterdam CS in

InVorm Architecten richt stationsbibliotheek Rotterdam CS in

Nieuws
Door: Petra Starink | 06-11-2017

Rotterdam CS heeft sinds 1 november een eigen stationsbibliotheek. InVorm Architecten ontwikkelde een nieuw inrichtingsconcept waarin digitale componenten een prominente rol spelen en waar het publiek op een klein oppervlak kennis kan maken met het totale aanbod van de bibliotheek.

De Bibliotheek op het station is een pilot van twee jaar en maakt deel uit van het aanwezigheidsbeleid dat er toe moet leiden dat in 2020 het aantal Rotterdamse vestigingen tot 21 is uitgegroeid. Iedere vestiging krijgt zijn eigen lokale karakter, afgestemd op de identiteit van de wijk en zijn bewoners. In de ‘stationsbibliotheek’ toont de bibliotheek op een groot scherm welke activiteiten zij in haar vestigingen organiseert en welke digitale diensten worden aangeboden.

Inrichtingsconcept

De speciaal daarvoor door InVorm Architecten ontwikkelde presentatiezuilen brengen deze digitale diensten extra onder de aandacht. E-books, E-readers, PressReaders en Muziekweb zijn ter plaatse uit te proberen en  direct te downloaden. De bibliotheek op het station is een initiatief van ProBiblio dat in 2011 de eerste ‘stationsbibliotheek’ opende op Haarlem CS.

Foto: Alexander Meeder

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.