Klimaatbestendige architectuur

Actualiteiten, Lezingen, Nieuws

Klimaatbestendige architectuur

Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-11-2023

In 2023 nodigt ACN (interieur)architecten, kunstenaars en wetenschappers uit om te reflecteren op het thema ‘vorm volgt klimaat’. Op 7 november spreekt Jacob Voorthuis, universitair hoofddocent Filosofie van de gebouwde omgeving aan de TU/e, over klimaatbestendige architectuur. 

Centraal in het onderwijs en onderzoek van Jacob Voorthuis staat de relatie tussen architectuur, mens en omgeving. Een relatie die in tijden van klimaatverandering een nieuwe dimensie heeft gekregen. “De gebouwde omgeving toont de aanwezigheid van de mens op aarde op indringende wijze.”  

Onder studenten staat hij bekend om zijn bevlogen en inspirerende colleges, waarin architectuur, kunst en filosofie naadloos tot elkaar komen. Met een architectuur-theoretische en filosofische bril kijkt hij naar de sociale impact van ruimtelijk ontwerp. Ook aan Voorthuis leggen we de vraag voor in hoeverre klimaat vormgeving gaat bepalen in de architectuur van morgen. 

Jacob Voorthuis

Als universitair hoofddocent geeft Jacob Voorthuis al jaren memorabele colleges aan de TU Eindhoven, over de relatie tussen ruimtelijke praktijk en ontwerp. Hij is ook verbonden aan de academies van bouwkunst in Groningen, Tilburg en Rotterdam, en initiatiefnemer van The Philosophical Table: a club for thinking about things. Voorthuis studeerde af als kunsthistoricus aan Universiteit Leiden, waar hij zich specialiseerde in kunsttheorie en esthetiek. Ook schreef hij het boek Het ontwerpgesprek, een filosofie van ontwerpen.

Locatie: LUX
Tijd: 20:00 – 21:30 uur
Deelname: €7,50 | studenten + sponsoren gratis
Kaarten bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.