LKSVDD ontwerpt Kindcentrum Het Middelpunt

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

LKSVDD ontwerpt Kindcentrum Het Middelpunt

Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-09-2023

Eind augustus opende Wethouder van Arnhem Nermina Kundić op een feestelijke manier Kindcentrum Het Middelpunt. Met het in ontvangst nemen van een vlag onthulde zij de nieuwe naam en bedankte alle partijen voor het afronden van een hoogwaardig afgewerkt gebouw in iets meer dan een jaar.

Het nieuwe Kindcentrum is gebouwd op de plek waar voorheen scholencomplex de Krakeling stond. Met een nieuw gebouw is er door kinderen, ouders en teamleden ook gekozen voor een nieuwe naam: Kindcentrum Het Middelpunt. Het gebouw van LKSVDD architecten is immers het middelpunt van de wijk en is symbolisch een middelpunt waar mensen samenkomen. Wethouder Kundić zegt: “Ik ben enorm onder de indruk van de bijzondere samenwerking tussen alle partijen. In het prachtige gebouw zie je goed de verbinding tussen de kinderopvang en de twee scholen terug. Mooi dat ook de kinderen hebben meegedacht over de naam en de inrichting.”

Optimale leeromgeving in groene omgeving

Het Kindcentrum draagt direct bij aan de kwaliteit van het onderwijs. De bouw is afgestemd op de pedagogische wensen en behoeften van de gebruikers. Er is één centrale ingang voor alle gebruikers en een centrale hal met speelruimte en twee themaruimten voor alle partijen.

Verder is het gebouw duurzaam door het toepassen van twee bouwlagen waardoor het energieverbruik daalt. Omdat het nieuwe Kindcentrum compacter is, wordt een deel van het terrein ingericht als park en groen recreatiegebied met een wadi waar regenwater van het dak wordt opgevangen. Rond het gebouw komt een ruim speelplein dat zo groen mogelijk wordt ingericht. Met het vele glasgebruik komt er veel licht in het gebouw en kunnen gebruikers van het prachtige groen genieten.

Na de opening konden de genodigden het mooie nieuwe gebouw bewonderen. LKSVDD Architecten overhandigde de directeuren een insectenhotel dat een maquette van het gebouw is. Van WBC Bouwgroep en Alferink Installatietechniek kregen ze drie robuuste banken aangeboden voor alle gebruikers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.