Luchtbedstoel van beton

Luchtbedstoel van beton

Nieuws
Door: Petra Starink | 07-07-2014

In opdracht van het Centraal Museum in Utrecht maakten Atelier Remy& Veenhuizen een stoel van beton die er licht uitziet, omdat er luchtbeddenstof gebruikt is als gietvorm.  Het tegendeel is waar. De stoel is gemaakt van beton. De stoel draagt de naam Centraal Beton en is nu te zien in de topstukkenpresentatie van het Centraal Museum.

Centraal Beton borduurt verder op enkele ontwerpen die Remy & Veenhuizen samenstelden voor hun inrichting voor het dick bruna huis in 2012. Deze ontwerpen waren ook gebaseerd op het gebruik van binnenstebuiten gekeerde luchtbedden gevuld met pur of beton. De beelden die de ontwerpen oproepen zijn gekoppeld aan de oerontwerpen waarmee Tejo Remy bekendheid verwierf: eenvoud vanuit een enkel gebaar, herhaalbaar en gebaseerd op gewoon materiaal dat overal aan te treffen is.

Het Centraal Museum verzamelt al vanaf de jaren negentig ontwerpen van Tejo Remy en René Veenhuizen. Sinds 2000 werken de ontwerpers samen als duo. Remy & Veenhuizen spelen graag met de hard- en zachtheid van objecten. Ze transformeren het gewone naar het ongewone, maar houden het gevoel van het gewone in stand.

Bron: Centraal Museum Utrecht

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.