Tuinkamer

Tuinkamer

Things of Beauty
Door: Petra Starink | 07-07-2014

Li-Z architectuur en De Vrije ruimte hebben samen een ontwerp gemaakt voor een tuinkamer in de Gelderse gemeente Alverna.  Het ontwerp versterkt het het binnen- buitengevoel.

Afzeliahout

Aan het huis van de particuliere opdrachtgever is een tuinkamer gebouwd. Een uitbreiding van 2,5 meter diep en 10 meter breed. Aan de tuinkamer is een veranda gekoppeld met een 3 meter brede vouwpui die geheel geopend kan worden. De serre is gemaakt van afzeliahout, een houtsoort uit tropisch Afrika. Dit hout is hard en duurzaam. Het werkt weinig tijdens het drogen en is geschikt voor bijna elke toepassing. In Nederland wordt het voornamelijk gebruikt voor kozijnen, deuren en ramen. De vouwpui is van meranti.

De balklagen lopen van binnen door naar buiten en blijven onbehandeld. Het regenwater wordt op verschillende plaatsen opgevangen of direct geloosd in het moeras. De druivenstruik in de tuin wordt langs de uitstekende balken geleid en zorgt voor schaduw in de tuin. Het project in Alverna is in 2013 gerealiseerd.

Bekijk ook het ontwerp van het tuinhuis, ontworpen door li-Z architectuur en De Vrije Ruimte.

Foto’s: Li-z architectuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.