Magere compagnie in vet interieur van Studio Hank

Nieuws

Magere compagnie in vet interieur van Studio Hank

Door: Jacqueline Knudsen | 02-03-2016

In een historisch pand aan de Voetboogstraat vlakbij het Maagdenhuis in het centrum van Amsterdam opent volgende week een nieuw restaurant met een bijzonder interieur. De Voetboogstraat werd vanaf de vijftiende eeuw gebruikt als schietveld door voetboogschutters. Dit gegeven is aangegrepen door Studio Hank die het concept, de huisstijl en het interieur van het nieuwe restaurant Lt. Cornelis ontwierp.

De Magere Compagnie

Pronkstuk in het interieur is een enorme reproductie van het schilderij De Magere Compagnie van de Haarlemse schilder Frans Hals. Luitenant Cornelis Michielszn. Blaeuw is een van de afgebeelde karakters op dit schuttersstuk van de Amsterdamse voetboogschutterij en naamgever van het restaurant. Het kleurgebruik in het interieur is geïnspireerd op dit schilderij en op het Rijksmuseum, waar het origineel hangt. De meubels van staal en hout, de bakstenen muren en de koperen destilleertanks boven de bar moeten voor een stoer en nostalgisch effect zorgen. Studio HANK combineert historische met eigentijdse elementen. Tijdens de verbouwing van het pand, dat voorheen als café en opslagruimte in gebruik was, kwamen een monumentale houten trap en oude plafonds tevoorschijn. Deze zijn gerestaureerd en in het nieuwe interieur geïntegreerd. Zo contrasteren monumentale raam- en trappartijen en oud meubilair met nieuwe strak vormgegeven elementen als de opvallende roestkleurige stalen trap die van de begane grond naar de eerste verdieping leidt.

Cinemagraphic

Op de begane grond – met een houten bar met oudhollandse tegeltjes – worden op een wand cinemagraphics geprojecteerd, een tussenvorm tussen een video en een foto: in een klein deel van het stilstaande beeld zit een repeterende beweging. Een voorbeeld hiervan staat op de homepage van het restaurant.

Restaurant Lt Cornelis
Voetboogstraat 15 Amsterdam
vanaf 9 maart 2015

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.