Meubels van gerecyclede skateboards

Actualiteiten, Nieuws, Productnieuws

Meubels van gerecyclede skateboards

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-06-2022

Voormalig skater en oprichter van de Nederlandse ontwerpstudio Focused Skateboard Woodworks, Danilo Nedić, maakt gebruik van oude skateboards voor het ontwerpen van meubels en kunstwerken. Hij vond zijn inspiratie in de klassieke lijnpatronen van de art-decostijlbeweging uit de jaren twintig en dertig.

Dit heeft inmiddels geresulteerd in een omvangrijk portfolio aan tafelbladen voor uiteenlopende doeleinden, kunstwerken, stoelen en een lectuurbak. De gekleurde fineerlagen van de skateboards geven diepte aan elk patroon, dat bij elke nieuwe look van vorm lijkt te veranderen.

Duurzame kunst

Naast het kunstzinnige effect heeft de aanpak van Focused Skateboard Woodworks ook een belangrijke duurzame kant. Elk jaar worden honderden afgereden skateboarddecks achtergelaten bij skateboardwinkels over de hele wereld. De decks zijn niet meer geschikt om te skateboarden, maar wél voor het maken van meubels, home deco en kunstwerken.

Van skateboard tot kunstwerk

De oude skateboard decks worden ontdaan van hun griptape (het ruwe oppervlak aan de bovenkant), schoon geschuurd en in reepjes gezaagd. Vervolgens worden deze reepjes onder hoge druk in stapels van zeven skateboards tot regenboogblokken gelijmd. Deze blokken worden vervolgens in fineerschijfjes gezaagd. Het regenboog lijnenpatroon wordt gecreëerd door de kleurrijke fineerlagen van de gebruikte skateboards.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.