MoederscheimMoonen Architects wint sporthal

MoederscheimMoonen Architects wint sporthal

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 21-07-2009

MoederscheimMoonen Architects heeft de eerste prijs gewonnen voor het ontwerp van een nieuw sportcomplex in Nieuwerkerk aan de IJssel. Het Rotterdamse bureau gaat het ontwerp uitvoeren in opdracht van de gemeente Nieuwerkerk aan de IJssel en CKV Nieuwerkerk als eerste onderdeel van het toekomstige sportpark ‘De kleine Vink’.

De sporthal zal tezamen met de te ontwikkelen buitenvelden in de toekomst gebruikt gaan worden door de plaatselijk korfbalverenging CKV Nieuwerkerk. Tevens zal de hal ook door andere sporten en onderwijs gebruikt gaan worden.

Situatie
Vanuit de groene wand om het park ontvouwt het gebouw zich met de laagbouw naar het hart van het sportpark. In deze laagbouw zijn de ondersteunende faciliteiten als kleedlokalen, bergingen, horeca en de multifunctionele ruimte gesitueerd.

Vanuit deze ruimte is ruim zicht op het gehele terrein en ook de sporthal. In de gevel is gezocht naar een manier om eenheid te vormen tussen de laagbouw en de hal.

Vanuit de achterzijde van het gebouw wisselen verschillende groentinten elkaar af die geleidelijk aan uitwaaieren richting de voorzijde van het gebouw.

De oplevering van het geheel staat gepland in oktober 2010.     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.