Morphosis Architects rondt met titanium bekleed conferentie centrum af

Actualiteiten, Nieuws

Morphosis Architects rondt met titanium bekleed conferentie centrum af

Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-12-2021

Gelegen op een sleutelpositie tussen China’s oostelijke kuststeden en de Yangtze River Delta-regio, is het Jiangbei District gereed om het nieuwste epicentrum van China te worden . Het is dan ook deze locatie waar Ninjing het Yangtze River International Conference Centre heeft laten bouwen. Morphosis Architects heeft zich daarbij laten inspireren door de vloeiende bochten van de rivier; één van de belangrijkste arteriële verbindingen in China.

Evenals de rivier verbindt het Conference Centre de regio met de rest van de wereld en ondersteunt het de ontwikkeling en wereldwijde uitwisseling. Het ontwerp van de architect weerspiegelt de vloeiende bochten van de rivier; zowel in vorm als in het écht. Dit laatste gebeurt door de glinsterende titanium dakpanelen die verwijzen naar de schittering van het zonlicht op het water.

Gevelbekleding

De gevelbekleding bestaat uit meer dan 90.000 verschillende metalen panelen. Overdag dient de metalen gevel om het gebouw te beschaduwen en de energie-efficiëntie te verhogen; ’s avonds zorgt in de gevel geïntegreerde verlichting voor een onderscheidende nachtelijke aanwezigheid in de stad. De hoogwaardige gevels dragen bij aan de ‘3-sterrenclassificatie’, van het gebouw: de hoogste duurzame ontwerpklasse die wordt erkend door China’s nationale norm voor groen bouwen

Ook de grootte is indrukwekkend. Zo beschikt het gebouw over meer dan 36.000 m² aan conferentieruimtes en in de toren een 4-sterrenhotel met 340 kamers. Deze kamers kijken uit op de rivier.

Een enorm dakraam verlicht de grote, formele ingang en het atrium van het congrescentrum. Dit raam biedt uitzicht op de toren van het hotel. Deze vervaging van interieur en exterieur is verder benadrukt door de metalen façade van de hoteltoren terug in het gebouw te trekken.

Afbeeldingen: Morphosis Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.