Dromen tussen mode

Nieuws

Dromen tussen mode

Door: Petra Starink | 03-10-2012

In de Arnhemse wijk Klarendal is in het Modekwartier het design Hotel Modez geopend. Een hotel dat volledig draait rond het thema mode. Nexit architecten uit Arnhem ontwierpen het hotel en stonden samen met Studio  Piet Paris  garant voor het interieurconcept.

Studio Piet Paris bedacht het hotelconcept, bedacht het logo en is verantwoordelijk voor de art direction. De twintig kamers in het hotel zijn ingericht door modeontwerpers van wie een groot deel studeerde aan de Arnhemse kunstacademie ArtEZ of een atelier heeft in de stad. Onder meer : Bas Kosters, Humanoid en  Monique van Heist.

De naam Modez is een samenstelling van Mode, Design en ArtEZ. Alle ruimtes in het hotel hebben te maken met mode. De gasten ontbijten als het ware in de werkkamer van een couturier en de lift is ingericht als modemuseum. Het ontwerp is opgebouwd uit een ‘stenen voorhuis’ en een ‘houten achterhuis’ verbonden door een ‘transparant glashuis’ (trappenhuis). De vormtaal van de bouwmassa is een knipoog naar de bestaande morfologie en typologie in Klarendal. Op de begane grond en kelderverdieping  zit een horecagedeelte.

Het project  is een initiatief van de woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem, die sinds 2000 werkt aan de opwaardering van de wijk Klarendal. Om de leefbaarheid te verbeteren investeert  Volkshuisvesting in panden en geeft deze een nieuwe culturele bestemming. Zo is het Modekwartier tot stand gekomen, een buurt vol winkels, en ateliers met ontwerpers.
In 2011 heeft het Arnhems Modekwartier de Gulden Feniks gewonnen in de categorie Transformatie.

In ArchitectuurNL 07 (14 november) staat een artikel over hotel Modez.

Projectgegevens:

Project: Nieuwbouw Hotel met 20 kamers
Locatie: Sonsbeeksingel\ Putstraat
Opdrachtgever: Volkshuisvesting Arnhem
Architectenteam: Addy de Boer, Wilbert de Haan, Joost Boks (Nexit architecten)
Aannemer: Kuiper Bouw, Arnhem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.