Nieuwe ingang Rijksmuseum

Nieuwe ingang Rijksmuseum

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-08-2009

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft plannen voor een nieuwe ingang. Dat hebben de Spaanse architecten van het nieuwe Rijksmuseum gezegd in het NRC Handelsblad van afgelopen vrijdag.

Nieuw ontwerp
Zij hebben een nieuw ontwerp getekend voor de entree in de onderdoorgang van het museum. Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol en museumdirecteur Wim Pijbes hebben de afgelopen tijd volgens NRC gesproken met een groot aantal betrokkenen, waaronder de Fietsersbond, over de mogelijkheden om de verkeersstromen in de onderdoorgang van fietsers, voetgangers en museumbezoekers beter te organiseren. Stichting het Nieuwe Rijksmuseum heeft bij het verantwoordelijke stadsdeel Oud-Zuid een bouwadviesaanvraag ingediend. Voor de nieuwe entree is een nieuw raaddsbesluit nodig, inclusief inspraakprocedure.

Renovatie en nieuwbouwwerkzaamheden
Het Rijksmuseum wordt ingrijpend verbouwd. De afgelopen jaren vonden er al sloop- en voorbereidende werkzaamheden plaats en eerder deze maand werd het startsein gegeven voor de renovatie- en nieuwbouwwerkzaamheden aan het hoofdgebouw. Als alles volgens plan verloopt gaat het museum in de eerste helft van 2013 weer open.

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.