OBJECT Rotterdam op cruiseschip

OBJECT Rotterdam op cruiseschip

Nieuws
Door: Petra Starink | 03-02-2015

Gedurende vier dagen van 5 t/m 8 februari staat het cruiseschip SS Rotterdam in teken van architectuur, design, mode en interieur. Meer dan 50 nationale en internationale deelnemers tonen hun bijzondere objecten uit verschillende kunstdisciplines op de designbeurs OBJECT Rotterdam. De uitzonderlijke locatie geeft een extra dimensie aan de geëxposeerde werken.

Bezoekers van OBJECT kunnen op ontdekkingstocht gaan door verschillende ruimtes van het schip. In de historische La Fontaine zaal presenteren zich 20 deelnemers die werken met bijzondere materialen. Monumentale objecten van keramiek en marmer worden afgewisseld met ontwerpen van hout en textiel.

Pop-up store

Op het Main Deck van het schip zijn verschillende hotelkamers door deelnemers ingericht en te bezoeken. Beeldend kunstenaar Fransje Killaars maakt een ruimtevullende installatie van textiel en Floris Wubben maakt speciaal voor OBJECT een machine uit een glasbrander en een bol. Met deze ‘Globe Machine’ maakt hij ter plekke vormgegeven lampen. Modekenner Margreeth Olsthoorn richt tijdens OBJECT in een van de kamers een pop-up store in en de hotelkamers voeren naar het oude Trossendek dat eenmalig wordt opengesteld voor publiek.

Design talk

Tijdens de beursdagen vinden er in de Odyssee zaal op het B-Deck design talks plaats in samenwerking met verschillende designplatforms. Op zaterdag 7 februari vertellen beeldend kunstenaar Joep van Lieshout, ontwerper Richard Hutten en architect Bořek Šípek over hun ‘objects of desire’. Op zondag 8 februari worden verschillende lezingen over de geschiedenis van het SS Rotterdam en de bijzondere inrichting gegeven. Een groot aantal bekende Nederlandse architecten en kunstenaars hebben aan de vormgeving van het schip een bijdrage geleverd.

Locatie en bezoekersinformatie

Het publiek kan gebruik maken van een gratis shutlle service die bezoekers van het Wilhelminaplein naar het SS Rotterdam brengt.

Locatie: 3e Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam

Donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

Entree: 7,50.

Kijk hier voor meer informatie over OBJECT Rotterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.