Onderweg met John Körmeling

Nieuws

Onderweg met John Körmeling

Door: Petra Starink | 10-03-2015

John Körmeling, architect, stedenbouwkundige, en designer is niet eenduidig te plaatsen. Zijn werkveld is ruimte en ruimtelijke ordening. Op donderdag 19 maart geeft hij een lezing in Theater de Vest in Alkmaar. Organisatie is in handen van Architectuurinformatiecentrum AIA Alkmaar.

John Körmeling praat over zijn nieuwe projecten: Takamatsu in Japan, het Nationaal Archief in Den Haag en paleis Soestdijk. De lezing wordt geïllustreerd met mooi beeldmateriaal van onderweg. John Körmeling studeerde architectuur aan de toenmalige Technische Hogeschool Eindhoven in Eindhoven. Hij heeft een brede en onconventionele kijk op architectuur, omdat dit voor hem niet slechts bouwkunst behelst, maar ook stedenbouwkunde, design en beeldende kunst. Het leidmotief van zijn oeuvre is het begrip ‘ruimte’.

Architectuurprojecten

In 2004 vindt een belangrijke solo-expositie plaats bij de Energie Centrale in Toronto en creëert hij een project voor het Openluchtmuseum voor beeldhouwkunst Middelheim in het Nachtegalenpark te Antwerpen. In 2006 ontwierp Körmeling de fietsenstalling op de boulevard in Scheveningen, in 2008 heeft hij het Draaiend huis gerealiseerd op een rotonde in Tilburg, in 2010 ontwerpt hij het Nederlands paviljoen Happy Street voor de Wereldexpo in Shanghai, en in 2013 de begroetingsbrug in Tilburg.

Bezoekersinformatie

Donderdag 19 maart 2015.

TAQA Theater De Vest, Canadaplein 2, Alkmaar.

Aanvang 20.00 uur. De toegang is vrij.

Kijk voor meer informatie op de website van aia-alkmaar.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.