Ontwerpmarathon Stationsplein Hilversum

Ontwerpmarathon Stationsplein Hilversum

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 07-05-2013

Museum Hilversum, de Hilversumse Architectuurprijs en de stadsbouwmeester van Hilversum organiseren op de Dag van de Architectuur, 22 en 23 juni, een 24-uurs ontwerpwedstrijd.

De Dag van de Architectuur staat dit jaar in het teken van de 24-uurs architectuur. Gebouwen en pleinen die geen sluitingstijd kennen en waar altijd leven is. In Hilversum staat het Stationsplein centraal, de entree van de stad, een plek waar men dag en nacht samenkomt, maar ook daar waar leegstand de overhand neemt. Architecten als Frits van Dongen en Willem Dudok werkten eerder aan het Stationsplein, een plein waarover heftige discussies over hoogbouw waren.
Verkeersdrukte versus leegstand, grasveldje versus parkeerplaats, een fietstunnel, twee handen, een mogelijkheid om mensen af te zetten maar niet om terug te rijden, een gebouw dat je omarmt, een gaatje dat je naar het centrum lokt. Dit Stationsplein met zijn nieuwbouw en leegstand vraagt om een integraal en discipline overstijgend ontwerp.

Multidisciplinaire teams

Ontwerpers moeten in multidisciplinaire teams van 2 tot 4 personen op de Dag van de Architectuur in 24 uur een uitdagende en eigentijdse visie te ontwikkelen op het plein en zijn context. Een sterke ontwerpvisie die gebruikskwaliteit voor de openbare ruimte genereert. Een ontwerp met aandacht voor elementen die aansluiten op het karakter van de mediastad. Kortom, een plein dat verwelkomt en waar creativiteit en innovatie zichtbaar worden.
 Voordat de klok begint te lopen, krijgen de teams een briefing over het plein. Tijdens de ontwerpmarathon komen architecten de teams inspireren en bijstaan. Na 24 uur presenteren de teams hun ideeën aan een jury en het publiek, waarna het winnende team met een verrassende prijs naar huis gaat.

Aanmelden

Meedoen? Geef dan zo snel mogelijk uw naam en contactgegevens door aan: museumhilversum@hilversum.nl of bel 035 6292826.

Stuur vervolgens uiterlijk maandag 3 juni:
– de namen van de teamleden en contactgegevens. Geef hierbij aan welke discipline ieder vertegenwoordigt: architect, ontwerper, stedenbouwkundige etc. Let op: Er moet minstens 1 architect/stedenbouwkundige/landschapsarchitect deelnemen.
– een korte motivatie/toelichting van het team max. 200 woorden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.