Panorama behang

Panorama behang

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 10-02-2015

Een historisch panorama van de Thames in Londen, in 1851 gepubliceerd door London Illustrated News, is onlangs als behang uitgebracht door Little Greene. Het panorama is getrouw weergegeven, maar de schaal is vergroot. Het met de hand getekende en geschilderde panorama toont de gebouwen en het landschap langs de rivier in die tijd. Het panorama is toe te passen is als een doorlopende behangrand.

Een rol Thames behang is 52 cm hoog en kan repeterend gebruikt worden. Hierdoor is er geen maximale lengte. Een rol van 7,40 meter bestaat uit 4 aaneensluitende delen: 2x sectie A met een herhaalbaar patroon van 3 meter, rechts daarvan 1x Sectie B (1 meter) waarop de rivier in de verte verdwijnt, en 1x een deel met een legenda van welke straten en gebouwen zijn afgebeeld.

Thames is onderdeel van de collectie Painted Papers die Little Greene op 23 januari 2015 lanceerde in Parijs. De collectie bestaat uit tien historische designs, bewerkte patronen afkomstig uit verschillende archieven, waaronder English Heritage en Manchester Whitworth Art Gallery. Door traditionele oppervlakdrukmethoden te gebruiken, wat oorspronkelijk inhield dat er verf in plaats van inkt werd toegepast, krijgen de designs een tastbaar reliëf en een licht gestructureerde uitstraling.

Begin 1800 zorgde de opkomst van de continue productie van behangrollen voor een enorme vooruitgang in oppervlakdruktechnieken. De Regency stijl werd erg beïnvloed door deze plotselinge uitbarsting in de internationale handel, terwijl een bredere architectuurvisie nieuwe ideeën bracht over ruimte en decoratie. Ontwerpers van die tijd ontdekten dat kleuren en patronen, zowel qua stof als wanddecoratie, helpen een kamer vorm te geven in plaats van alleen te versieren.

Meer informatie over de collectie Painted Papers van Little Greene.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.