Parkbibliotheek Schiedam

Actualiteiten, Nieuws

Parkbibliotheek Schiedam

Door: Petra Starink | 26-01-2016

De beplanting van de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs heeft de titel ‘Beste interieurbeplanting van het jaar’ gewonnen. Het project is gerealiseerd door Zuidkoop Natural Projects. De prijs werd 21 januari uitgereikt tijdens de eerste landelijke competitie ‘Interieurbeplanting van het Jaar’, een initiatief van de branchevereniging VHG, die de belangen behartigt van de ondernemers in het groen.

Parkbieb

Volgens de jury is deze ‘parkbieb’ een prachtig voorbeeld van hoe de samenwerking tussen een binnenhuisarchitect, een groenondernemer en lokale partijen en deskundigen kan leiden tot een inspirerende groene ontmoetingsplek. Een bieb met een wow-factor, waar andere bibliotheken jaloers op kunnen zijn.

Groen en duurzaam

De Bibliotheek in de Korenbeurs is een ontwerp van architect hanrath en is sinds juni 2015 geopend. Dit is Nederlands eerste bibliotheek met groen in de binnenruimte, iedereen kan van het monumentale pand en de binnenruimte genieten. De inrichting is groen en duurzaam, van de werkplekken tot aan een moestuin met producten voor de huisgemaakte producten van Vol-koren. Bomen van zo’n vier tot zes meter hoog met een gewicht van 150 tot 350 kilo, vormen de hoofdbeplanting van de tuin.

Het project van Zuidkoop b.v. concurreerde met nog 3 andere genomineerden: Ziekenhuis Isala in Zwolle (Van der Tol bv), Koninklijke Auping in Deventer, (Rent a Plant Almelo BV), en Restaurant Fortuyn in Haarlem (Ambius). Deze inzendingen zijn allemaal voorbeelden van de brede en gevarieerde toepassingen van binnengroen in verschillende sectoren en de positieve uitwerking ervan op gebruikers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.