Uitbreiding en verbouwing Museum Arnhem

Uitbreiding en verbouwing Museum Arnhem

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 26-01-2016

Museum ArnhemHet voormalig Museum voor Moderne Kunst krijgt 11,2 miljoen euro van de gemeente Arnhem voor uitbreiding en verbouwing. Het monumentale pand aan de Utrechtseweg wordt gerestaureerd en er komt een ondergrondse tentoonstellingsruimte en een nieuwe entree. Het museum wil groeien van 75.000 naar 100.000 bezoekers per jaar.

Tuin wordt groene buitenzaal

‘Het museum zit op één van de mooiste plekken van Nederland met een geweldig uitzicht’, aldus directeur Saskia Bak vorige maand nadat het college al had ingestemd met de miljoeneninvestering. ‘Wij willen het parklandschap nog beter bij het museum betrekken. De tuin wordt de groene buitenzaal van het museum.’

Museum en Filmtheater apart

Het voorstel om het museum op de huidige plek aan de Utrechtseweg voor 11,2 miljoen euro op te knappen en uit te breiden, is het uitvloeisel van het afblazen van cultuurgebouw ArtA aan de Rijnkade. Het museum zou zich daar samen met Focus Filmtheater Arnhem vestigen, maar de politiek zette een streep door het Kunstencluster Arta. De 2 instellingen blijven nu apart van elkaar functioneren. Het museum op de huidige plek aan de Utrechtseweg, het filmhuis in een nieuw gebouw op het Kerkplein. Op 3 februari is er een presentatie van de 5 ontwerpen voor een nieuw filmtheater in cafe Dudok in Arnhem.

Foto: Museum Arnhem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.