Prijswinnaars Europan 9 bekend

Prijswinnaars Europan 9 bekend

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-01-2008

De winnaars van de negende editie van Europan zijn bekend. Onder voorzitterschap van Herman Meijer koos de jury, uit de 172 inzendingen die Europan Nederland ontving, drie eerste-prijswinnaars, twee tweede-prijswinnaars en drie bijzondere vermeldingen.

In een samenwerkingsverband van gemiddeld 20 landen organiseert Europan om de twee jaar een prijsvraag op het gebied van architectuur en stedenbouw. Europan nodigt jonge architecten uit heel (geografisch) Europa uit oplossingen aan te dragen voor reƫle locaties, die beschikbaar worden gesteld door opdrachtgevers en gemeenten.

In Nederland zijn voor Europan 9 vier locaties gevonden, in Almere (IJmeerkwartier / Pampushout), in Amsterdam (Buiksloterham / Kop van Hasselt), in Groningen (Woonschepenhaven) en in Nijmegen (Knoop Winkelsteeg / Station de Goffert).

Eerste-prijswinnaars
Almere
Robert-Jan de Kort (Nederland 1979), Sander van Schaik (Nederland 1978) en Max Cohen de Lara (Nederland 1979) met het plan Montage City.

Amsterdam
Auguste van Oppen (Nederland 1981) en Marc van Asseldonk (Nederland 1979) met het plan 020-00.

Groningen
Nynke Rixt Jukema (Nederland 1979) en Jasper van Zellingen (Nederland 1977) met het plan Vrijplaats Beet.

Informatie over de tweedeprijswinnaars, de bijzondere vermeldingen en het juryrapport is te vinden op de website van de organisatie.

Op donderdagmiddag 24 januari a.s. vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats in bioscoopcomplex Utopolis in Almere. Aanmelden voor de prijsuitreiking kan via www.europan.nl. Vanaf 7 maart 2008 zal in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam een tentoonstelling te zien zijn over de Nederlandse resultaten van Europan 9. In april 2008 verschijnt de publicatie bij NAi Uitgevers.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.