Renovatie meer dan labelverbetering

Renovatie meer dan labelverbetering

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-03-2014

Bij renovatie ligt het accent momenteel alleen op labelverbetering. Dat dat anders zou moeten, vindt iets meer dan de helft van de deelnemers aan het webinar ‘Renovatie: meer dan een energiemaatregel – Aandacht voor licht, lucht en ruimte’. Eisma Bouwmedia hield dat dinsdag 18 maart in samenwerking met de beurs Renovatie 2014.

De deelnemers reageerden met hun antwoord op een van de polls die hen tijdens de uitzending werden voorgeschoteld. Er keken in totaal circa 140 mensen – vooral architecten, adviseurs, aannemers en toeleveranciers – naar het door Henk Wind (redacteur Bouwwereld) gepresenteerde online seminar. Hij interviewde drie sprekers: Haico van Nunen van de BouwhulpGroep , projectleider Bernard van Dam van Woningcorporatie GroenWest en Marthijn Reekers, architect Daglicht & Binnenklimaat bij VELUX Nederland.

Active House

Zij deelden alle drie hun ervaringen met de kijker over het project De Poorters van Montfoort, waarbij tien woningen zijn gerenoveerd volgens de Active House-visie. “Active House stelt de gebruiker centraal”, zegt Reekers daarover. “Naast energie zijn ook milieu en comfort belangrijk bij de aanpak van een duurzame renovatie. Als je alleen focust op energiebesparing wordt het binnenklimaat vergeten en dat is juist belangrijk voor het goed functioneren van de bewoners. Een gezond en prettig binnenklimaat voelt beter, is beter voor de gezondheid en ook leer- en werkprestaties.” Hoe die visie concreet is vertaald naar het project, kwam in de uitzending uitgebreid aan bod.

Vragen stellen

Ongeveer een derde van de kijkers nam naast het invullen van polls actief deel aan het webinar, door vragen te stellen aan een team van moderatoren achter de schermen. Die werden deels in de uitzending beantwoord en deels direct door de moderatoren.

Wilt u tergugkijken op het webinar? Dat kan hier

Wilt u als gast van ArchitectuurNL gratis naar de beurs Renovatie 2014? Klik dan hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.