Rondleiding door de Van Nellefabriek

Rondleiding door de Van Nellefabriek

Nieuws
Door: Petra Starink | 05-01-2015

Liefhebbers van architectuur en industrieel erfgoed kunnen hun hart ophalen in het Van Nelle-arrangement dat door het Chabot Museum wordt aangeboden. Het museum geeft u een unieke mogelijkheid om de Van Nellefabriek, UNESCO werelderfgoed sinds juni 2014 te bezoeken. Op zaterdag 17 januari vertelt een ervaren Van Nelle gids over de architectuur, recente verbouwing en historische achtergronden van de fabriek uit 1930. Productieprocessen, en het principe van licht, ruimte en lucht komen aan de orde.

Na de rondleiding door de fabriek kunt u het Chabot Museum bezoeken dat gevestigd is in een villa uit de tijd van het ‘Nieuwe Bouwen’. Hier kunt u de tentoonstelling ‘Ultramodern Werk-nieuwe klanken uit de stad’ bekijken. In de filmzaal wordt de film Bouwen voor het licht getoond en gaat over de totstandkoming en bouw van de Van Nellefabriek tussen 1917 en 1932. Als slot van de dag ontvangt u het boek Fotograaf van het modernisme van Jan Kamman. Zijn foto’s zijn gemaakt kort, voor en na de voltooing van de Van Nellefabriek.

Het arrangement is te boeken via mail@chabotmuseum.nl. Er zijn rondleidingen op 17 januari, 31 januari en 21 februari. Aanvang om 13.00 en 14.30 uur.

Kosten zijn €29,50 per persoon.

Met Museumkaart/Rotterdampas €25,-. 

Kijk voor meer informatie op www.chabotmuseum.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.