Sprong over het IJ: de Bruggenbouwers

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Sprong over het IJ: de Bruggenbouwers

Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-05-2022

Amsterdam krijgt er twee bruggen bij! Om het voorkeursbesluit te markeren, organiseert de gemeente Amsterdam in samenwerking met Arcam een openlucht foto-expositie op de NDSM-werf.

Tijdens de Dag van de Architectuur Amsterdam 2022, gaat de gemeente Amsterdam bij Pllek in gesprek met planologen, architecten, stedenbouwkundigen, historici, beleidsmakers en andere experts. Actuele bruggenthema’s en lessen uit het verleden staan centraal.

Aan de hand van actuele thema’s, zoals inclusiviteit en duurzaamheid, worden sprekende voorbeelden getoond. Voorbeelden die om uiteenlopende redenen een inspiratie kunnen zijn voor de nieuwe bruggen in Amsterdam.

Twee sessies

Elke sessie (à € 7.50) bestaat uit twee presentaties en een rondetafelgesprek. Ook is er ruimte voor vragen uit het publiek.

Sessie 1: Verbinding of barrière

In de eerste sessie – van 10.30 – 11.45 uur – gaan we op zoek naar antwoorden op vragen zoals: Hoe maak je van bruggen een inclusieve en toegankelijke verbinding voor iedereen en hoe betrek je mensen daarbij? Hoe voorkomen we dat de nieuwe verbindingen over het IJ voor sommigen een barrière worden, zowel op het land als op het water? Wat is historisch gezien de betekenis geweest van bruggen voor de ontwikkeling van Amsterdam?

Sessie 2: Natuur en techniek

Van 12.30 – 13.45 uur geven we de discussie vorm rondom vragen zoals: Hoe dragen de bruggen bij aan de circulaire ambities van de stad? Welke nieuwe technieken moeten we onderzoeken om toe te passen op de IJ-bruggen? Welke ingrediënten zijn nodig om een brug futureproof te maken: materiaal, omgaan met klimaatverandering, opwekken van energie, circulariteit? Naast de brug zelf: hoe maak je kwalitatieve aanlanding, rekening houden met waterkwaliteit, natuurinclusief ontwerp, geluidsoverlast bewoners?

Praktisch

Locatie Randprogramma Sprong over het IJ: Pllek
Adres: TT Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam
Tickets per sessie: € 7,50 inclusief 1 consumptie bij Pllek

Dit randprogramma is onderdeel van de tentoonstelling Sprong over het IJ en wordt georganiseerd tijdens de Dag van de Architectuur Amsterdam. Stel je ideale Dag van de Architectuur samen aan de hand van ons complete programmapagina.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.