Start bouw Fenix I van Mei Architects

Actualiteiten, Nieuws

Start bouw Fenix I van Mei Architects

Door: Petra Starink | 04-11-2015

Binnenkort start in Katendrecht de bouw van Fenix I. Het ontwerp is van Mei Architects. Op de bestaande Fenixloods komen ca. 200 nieuwe loftappartementen die volledig naar wens van de kopers zijn in te delen. Dit zijn zowel horizontaal als verticaal ingedeelde appartementen. Voor ca. 50 lofts heeft Mei Architects samen met de bewoners ook de interieurs uitgewerkt. .

In 2013 won Mei Architects de architectenselectie voor herbestemming van loods Fenix I in Katendrecht. De voormalige loods zal nu worden gevuld met een gemixt programma van wonen, werken, parkeren en recreëren. De Fenixloodsen, gelegen tegenover Hotel New York en de Rijnhavenbrug, zijn in 1922 gebouwd in verband met de forse uitbreiding van het aantal lijnen van de Holland Amerika Lijn. Architect was C.N. van Goor. Bijzonder aan de loods was dat er twee spoorlijnen doorheen liepen. Aan het eind van W.O.II zijn gedeeltes van de kade vernield en heeft een brand het middengedeelte van de loods zwaar beschadigd. In 1954 is de kade herbouwd. Fenixloods I en Fenixloods II worden tegenwoordig gescheiden door het Fenixplein met de Rijnhavenbrug.

Herstructurering en transformatie

Vanaf 2007 heeft de stad Rotterdam zich sterk gemaakt voor herstructurering en transformatie van de wijk Katendrecht. Rond 2009 is Heijmans/Proper Stok begonnen met plannen voor ontwikkeling van de Fenix I loods.

Beeld: Mei Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.