Natuur & Architectuur tijdens GLOW 2015

Natuur & Architectuur tijdens GLOW 2015

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 04-11-2015

De stad Eindhoven staat van 7 november tot en met 14 november voor de tiende keer in het teken van lichtkunst tijdens GLOW. Het thema van het festival is Natuur & Architectuur. Kunstenaars bieden met lichtinstallaties en lichtprojecties de bezoekers een verrassend nieuwe blik op de stad. Vorig jaar trok het festival 650.000 bezoekers.

Parktheater

Het Parktheater vormt het kloppend hart van GLOW 2015: de officiële hotspot, met GLOW café en restaurant, exposities en een informatiestand. Het is het ideale begin- of eindpunt van de route.

Daniel Iregui in het Van Abbemuseum

Tijdens het lichtfestival zijn in het Van Abbemuseum drie grote lichtkunstwerken van de Canadese kunstenaar Daniel Iregui te zien. Met zijn Studio Iregular legt Iregui zich toe op de relatie tussen kunst en technologie. Veel van zijn spectaculaire installaties reageren met licht en geluid op menselijke aanwezigheid. Deze werken vormen een van de drie Specials in de GLOW route.

Glow Next 

About Light is het thema van GLOW Next waar experiment met name aan bod komt in nieuwe projecten die voor het eerst het licht zien en van GLOW een podium krijgen. Deze worden tentoongesteld op Strijp-S , de proeftuin van GLOW met lichtprojecten van eigen bodem. Met de ambitie dat GLOW NEXT zich op den duur ontwikkelt tot een toonaangevend en grensverleggend internationaal lichtlab. Jetsky Visser en Michiel Martens presenteren hier Reflecting Holons: flinterdunne iriserende strips bevestigd aan een ronddraaiende as creëren de illusie van een sferische vorm die het licht breekt en verstrooit zoals een zeepbel dat zou doen: met alle kleuren van de regenboog.

GLOW app

Met de GLOW app heb je alles wat je wilt weten binnen handbereik. Helemaal handig: via de GLOW App kun je een audiotour downloaden langs alle projecten (Nederlands & Engels).

Bezoekersinformatie

GLOW is gratis toegankelijk.
Van 7 t/ 14 november 2015
Zaterdag 7 november van 18:30 t/m 24:00 uur
Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur
Kijk voor alle informatie op de site van GLOW.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.