Vijf genomineerden Abe Bonnema Architectuurprijs 2015

Actualiteiten, Nieuws

Vijf genomineerden Abe Bonnema Architectuurprijs 2015

Door: Petra Starink | 04-11-2015

Uit meer dan 60 gebouwen die de laatste twee jaar zijn opgeleverd heeft de jury vijf architecten genomineerd voor de Abe Bonnema Architectuurprijs 2015. De bekendmaking en prijsuitreiking is op 1 december in het Rijksmuseum in Amsterdam. Alle genomineerden zullen daar hun project toelichten. Tijdens de bijeenkomst zal de Abe Bonnemalezing 2015 worden uitgesproken door Rijksbouwmeester Floris Alkemade. De winnaar van de Abe Bonnemaprijs ontvangt een geldbedrag van 50.000 euro.

De vijf genomineerden zijn:

Jury

De jury bestaat uit Frans Evers, Koen van Velsen, Marijke Martin, Nynke-Rixt Jukema, Edwin Oostmeijer en Marjolein van Eig. Het jaarthema in 2015 is Dialoog.

Tentoonstelling

Van 3 december tot en met 3 januari 2016 zullen de inzendingen voor de Abe Bonnema Architectuurprijs te zien zijn in het Fries Museum in Leeuwarden.

Abe Bonnema Stichting

De ir. Abe Bonnema Stichting beoogt door het uitreiken van de Abe Bonnema Prijs een bijdrage te leveren aan het stimuleren van de kwaliteit van de architectuur in Nederland. In 2013 won het Spaanse architectenduo Cruz y Ortiz de eerste editie van de Abe Bonnema Architectuurprijs met het Nieuwe Rijksmuseum.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.