SVP architectuur realiseert duurzame school De Bijenkorf

Nieuws

SVP architectuur realiseert duurzame school De Bijenkorf

Door: Petra Starink | 05-03-2018

Aan de Buurtseweg in Wageningen komt basisschool De Bijenkorf naar een ontwerp van SVP architectuur en stedenbouw. Het duurzame schoolgebouw voldoet aan hoge energieambities, heeft een gezond binnenklimaat en is klimaatneutraal opgezet. Het nieuwe gebouw voldoet (grotendeels) aan Frisse Scholen klasse B.

Duurzame school

Het nieuwe schoolgebouw naar ontwerp van SVP architectuur en stedenbouw komt op de plek van een vrij gekomen schoollocatie. De school biedt ruimte aan 150 kinderen. Samen met het naastgelegen buurtcentrum vormen ze het hart van de wijk. Ze vormen beiden een ensemble en in architectuurstijl onderscheiden ze zich in een omgeving waarin de jaren 20 als 60 herkenbaar zijn. Tijdens het ontwerp proces zijn de wensen van de buurtbewoners meegenomen.

Onderwijsvisie

De school heeft naar toekomstige ontwikkelingen gekeken en ervaring opgebouwd met TOM-onderwijs waarbij de behoeften van het kind leidend zijn. Onderwijsactiviteiten starten in de basisgroepsruimtes, van daaruit kunnen kinderen aan de slag op het speel-leerplein. In de bovenbouw is een groepsruimte gereserveerd voor individueel onderwijs. Voor de bovenbouw functioneert de aula als leerplein. Het schoolteam is actief betrokken geweest bij de totstandkoming van het gebouw en tijdens het ontwerp proces zijn de wensen van de buurtbewoners meegenomen.

Natuurlijke materialen en kleuren

Kleuren en materialen spelen een belangrijke rol in het ontwerp. De school heeft de natuur hoog in het vaandel staan daarom is gekozen voor natuurlijke materialen en kleuren. De bouw van basisschool de Bijenkorf is gestart. De verwachting is dat de school eind 2018 wordt opgeleverd.

Projectgegevens
Locatie: Buurtseweg 1, Wageningen
Opgave: ontwerp van een 6- klassige basisschool
Architect: SVP architectuur en stedenbouw
Bruto oppervlak: 805 m²
Start ontwerp: 2017
Opdrachtgever: De Woningstichting
Hoofdaannemer: Klaassengroep
Oplevering: eind 2018
Beeld: SVP architectuur en stedenbouw

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie