Team V, Arcadis en VenhoevenCS winnaars Gemma Smid Architectuurprijs 2020

Nieuws

Team V, Arcadis en VenhoevenCS winnaars Gemma Smid Architectuurprijs 2020

Door: Petra Starink | 14-09-2020

Team V Architectuur en Arcadis hebben met het Station Lansingerland de Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer 2020 gewonnen. De publieksprijs ging naar Gymworld van VenhoevenCS architecture+urbanism. 

Station Lansingerland Team V Architectuur. Foto: Jannes Linders en John Verbruggen

Materialen sluiten goed op elkaar aan in ontwerp Station Lansingerland

De jury prijst het integrale karakter van het sublieme ontwerp van Team V Architectuur en Arcadis voor het Station Lansingerland Zoetermeer. Landschap, architectuur en techniek versterken elkaar. ‘De laan op hoogte’ is volgens de jury een verrassend groen plein met een aangename atmosfeer, in een nu nog onbestemde omgeving. Het landschap met bomen en beplanting loopt geleidelijk omhoog, met het fietspad mee over de A12 heen. De materialen zijn fantastisch gekozen. Het beton, natuursteen, cortenstaal en hout zijn robuust en sluiten mooi op elkaar aan. De 3D structuur en gelaagdheid van het hekwerk waardoor je naar de snelweg kijkt spreekt de jury erg aan.

Gymworld van VenhoevenCS architecture+urbanism. Foto: VenhoevenCS

Een wolk van volumes

VenhoevenCS heeft in Gymworld het concept van ‘een wolk van volumes’ volgens de jury ook in het interieur uitermate knap doorgevoerd. In het midden, waar de horecaruimte is gepland, is er zicht op alle zalen en bovendien aan alle kanten geraffineerd doorzicht naar buiten. Echt een ontmoetingsruimte in het hart van het gebouw. Waar sporthallen normaal gesproken gesloten dozen zijn, zijn hier op heel strategische plekken ramen geplaatst.

Gemma Smid Architectuurprijs

Gymworld won de publieksprijs met 33% van de stemmen. ‘Deze genomineerde gebouwen zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook echt iets toe aan de stad,’ zei oud-wethouder wonen Gemma Smid-Marsman naar wie de prijs genoemd is vanwege haar inzet voor de architectuur in Zoetermeer. De prijzen werden dit jaar voor de achtste keer uitgereikt Meer informatie over de Gemma Smid Architectuurprijs 2020 is hier te vinden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.