Tentoonstelling over organische architectuur

Tentoonstelling over organische architectuur

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-12-2007

Van zaterdag 1 maart tot en met maandag 12 mei 2008 is in het voormalige klooster en glasmuseum in Hoogeveen de tentoonstelling ‘Organische architectuur, mens en natuur als inspiratie voor het bouwen’ te zien. Aan de hand van talrijke kleurenfoto’s, maquettes, meubels en objecten wordt een overzicht gegeven van de achtergronden, de ontwikkeling en actualiteit van deze bijzondere architectuurstroming.

Naast werk van bekende pioniers als Frank Lloyd Wright en Antoni Gaudí, zijn ontwerpen te zien van Alvar Aalto, Hans Scharoun en hedendaagse architecten zoals Santiago Calatrava, Gregory Burgess, Douglas Cardinal en Alberts & Van Huut. Het door Alberts en van Huut ontworpen Gasunie-gebouw in Groningen is door de lezers van dagblad Trouw verkozen tot ‘mooiste gebouw van Nederland’. Dit toont de brede waardering aan die momenteel voor deze vorm van bouwkunst bestaat.

Deze succesvolle tentoonstelling was in 2003 te zien in de Beurs van Berlage te Amsterdam en reisde daarna door naar diverse Europese landen. De tentoonstelling, aangevuld met nieuwe voorbeelden, is na dit Europese uitstapje nu voor het eerst weer in Nederland te zien.

Nevenprogramma
Tijdens de tentoonstelling wordt een aantal lezingen gehouden over onder andere (organische) architectuur en stedenbouw, ecologisch bouwen en particulier opdrachtgeverschap. Op donderdag 8 mei wordt het Symposium ‘Bouwen met Hartstocht’ gehouden. Deskundigen op bovengenoemde gebieden zullen dit onderwerp belichten vanuit hun vak gebied en deelnemen aan een Afsluitend Forum o.l.v. prof. ir. Pieter van der Ree. Het volledige programma is vanaf eind januari te zien op www.expo.organische-architectuur.org

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.