Tien Duurzame Geboden winnaar Post-Fossil City

Nieuws

Tien Duurzame Geboden winnaar Post-Fossil City

Door: Petra Starink | 26-06-2017

De Ark van het Nieuwste Verbond: Tien Duurzame Geboden van Walter Breukers en Jaap Godrie hebben de internationale prijsvraag de Post-Fossil City Contest gewonnen. De prijs is donderdag 22 juni uitgereikt.

Ark

De transitie naar een duurzame stad vraagt om een radicale verandering in cultuur, vinden Breukers en Godrie. Om het leven in de post-fossiele stad van de toekomst tastbaar te maken bedachten zij een inspiratiebron, een Ark die in de komende 40 jaar van stad naar stad wordt doorgegeven. Zij bedachten 10 nieuwe duurzame geboden die aanzetten tot discussie. Ze hopen hiermee in elke stad ideeën voor de toekomst op te halen. Als een stad het interpretatieproces heeft afgerond, zoekt zij een opvolger die de Ark wil ontvangen. Er ontstaat een kettingreactie van steden die elkaar aanzetten tot duurzaam denken.

Post-Fossil City Contest

Urban Futures Studio van de Universiteit Utrecht deed in januari een oproep aan ontwerpers, architecten, en ander creatief talent om de stad te verbeelden in het tijdperk zonder fossiele brandstoffen, zoals olie, kolen en gas. Het winnende project van Walter Breukers en Jaap Godrie is hierin geslaagd. Het project intrigeert. Omdat je perspectief vanuit elke hoek verandert blijf je ernaar kijken. Het heeft potentie om van stad naar stad te reizen en daarmee écht een grotere beweging te worden, aldus de jury.

Tentoonstelling

De Post-Fossil City-tentoonstelling is te bezoeken tot en met 31 juli in het Utrechtse Stadskantoor.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.