Tot 1 maart inzenden voor Folly Art Norg

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Tot 1 maart inzenden voor Folly Art Norg

Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-01-2023

Voor de vijfde keer organiseert Stichting Amonet uit Norg in de maand augustus de wedstrijd ‘Folly Art Norg’. De ‘folly’-makers sturen aan het begin van het kalenderjaar een plan en maquette in. Na een kennismakingsdag waarin genomineerde makers een pitch houden, maakt Stichting Amonet de definitieve selectie van deelnemers. Een week voor het evenement komen de makers naar Norg en bouwen met een klein budget hun folly.

Een folly is bouwwerk met opzet zonder functie, landschap art, vermaak architectuur en kunst in de openbare ruimte. Al vele honderden jaren bouwen mensen deze nutteloze bouwsels in hun tuin of op hun land. Met het organiseren van deze wedstrijd wil de organisatie bezoekers de mogelijkheid bieden een rustmoment te vinden in hun leven. Genieten van de prachtige natuur rond Norg en ondertussen kennismaken met het begrip folly.

Bezoeker

In 2022 stonden 16 vreemde bouwsels in en rond het dorp Norg, 10.000 bezoekers liepen de bouwwerken route van 7 km en waren enthousiast. Ook dit jaar hoopt de organisatie op veel inzendingen. Deze zullen toegankelijk zijn van 30 juli – 27 augustus 2023. Bezoekers starten bij het infopunt waar een boekje te koope is met informatie over de makers, de folly’s en de route. Op het terrein is een gastenboek aanwezig en ook kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete folly. Binnen zijn de ingediende maquettes te vinden.

Meedoen?

De wedstrijd is onder meer bedoeld voor kunstenaars, architecten, bouwers, vormgevers, decorbouwers, maar ook voor willekeurige personen met een goed idee. Tot 1 maart is het wedstrijdpakket op te vragen per mail of te downloaden.

Aan de ontwerpen van de folly’s worden weinig beperkingen gesteld, het moet echter wel een bijzonder bouwwerk worden. De materiaalkeuze is vrij. Omdat het bouwbudget (€500) laag is, zal met de gebruikte materialen creatief moeten worden omgegaan. Een folly moet minimaal 3 m2 – maximaal 25 m2 zijn en maximaal 4 meter hoog. Daarnaast moet de constructie veilig zijn voor bezoekers. De bouwtijd op locatie is een week, voorafgaand aan 30 juli.

Na sluitingstermijn van de inzending (1 maart) selecteert het team van Stichting Amonet maximaal 30 genomineerden. Deze folly ontwerpers worden uitgenodigd om hun plan toe te lichten tijdens een gezamenlijke dag in Norg. Op 27 maart zullen de definitieve deelnemers bekend worden gemaakt.

Gedurende de Folly-maand, augustus, gaat de jury bij de folly’s langs. Aan de hand van vastgestelde criteria en hun eigen expertise beoordelen ze de deelnemende folly’s en bepalen wie de winnaar is van Folly Art Norg. De juryprijs bedraagt € 5.000

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.