Victor de Stuersprijs voor UArchitects

Victor de Stuersprijs voor UArchitects

Nieuws
Door: Petra Starink | 11-09-2017

UArchitects uit Eindhoven heeft de vak-en- publieksprijs voor de Victor de Stuersprijs 2017 ontvangen. Het architectenbureau ontving de prijs voor het ontwerp van de nieuwbouw van het Integraal Kindcentrum De Geluksvogel in Limmel.

Voor de Victor de Stuersprijs 2017 waren 9 projecten genomineerd.De jury bezocht alle projecten en sprak met de betrokken opdrachtgevers en architecten. Voor de publieksprijs konden geïnteresseerden stemmen op een van de negen genomineerden. In totaal brachten 2480 mensen hun stem uit; ruim een kwart van de stemmen ging naar het Kindcentrum De Geluksvogel.

Juryrapport

De vormgeving en de toegepaste materialen van het Kindcentrum de Geluksvogel geven het exterieur van het gebouw een sterke samenhang en identiteit. De ruimtelijke indeling voldoet optimaal aan het beoogde gebruik. De flexibel in te delen klasruimten bieden extra gebruiksmogelijkheden. De buitenruimten op de begane grond als op de verdieping zijn zorgvuldig in materiaal en vorm ontworpen en dragen zo bij aan het maximale gebruik van de klaslokalen als speel-, les- en recreatieruimte. Door het bieden van ruimten voor sociale wijkvoorzieningen krijgt het gebouw naast de onderwijsfunctie een extra waarde als generator voor de bewoners van Limmel en Nazareth.

Jury

De jury bestond uit: Channah Mourmans (student Academie voor Bouwkunst Maastricht), Tim Prins (architect Studio Stad en winnaar van de Victor de Stuersprijs 2015) en voorzitter Jan Voorvelt (architect te Maastricht).

Victor de Stuersprijs

Eens in de 2 jaar reikt de gemeente Maastricht de Victor de Stuersprijs uit. Deze prijs is voor een architect, opdrachtgever of instelling die een belangrijke rol speelt bij de instandhouding van het cultureel erfgoed of de bevordering van de stedenbouwkundige of architectonische kwaliteit in Maastricht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.