4 Nederlandse projecten op shortlist WAF

Nieuws

4 Nederlandse projecten op shortlist WAF

Door: Jacqueline Knudsen | 24-06-2015

Op het London Festival of Architecture worden van 24-27 juni 2015 de finalisten van het World Architecture Festival (WAF) tentoongesteld. De winnaars worden tijdens het WAF in Singapore bekendgemaakt, dat plaatsvindt van 4 t/m 6 november 2015.

Op de WAF 2015 shortlist staan inzendingen uit 46 landen, waaronder 4 projecten in Nederland: In de categorie Sport het Sportcentrum Zaanstad-Zuid, van UArchitects, dat op 31 mei is geopend. In de categorie prijsvraagontwerpen een ontwerp voor woonhuis de Ark in Borne van AMi (v/h Isis Architectuur); In de categorie Kleine Projecten het Dune House op Terschelling van Marc Koehler.
In de categorie experimentele ontwerpen Freedom in Future Architecture van Arup, een vernieuwend constructiesysteem. Met een tensegrity constructie van druk- en trekkrachten heeft Arup samen met ELV architecten een ontwerp hiermee gemaakt voor een verlichtingsconstructie die zweeft boven de drie belangrijkste knooppunten van de Grote Marktstraat in Den Haag. Tussen deze ‘kroonluchters’ hangen verticaal gerichte elementen, gebaseerd op eenzelfde soort constructie. Dit ontwerp wordt niet uitgevoerd.

Shortlist WAF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.