Wonen zonder energierekening

Wonen zonder energierekening

Nieuws
Door: Petra Starink | 04-04-2014

Op RTL4 is vanaf 12 april de 8-delige serie ‘Ons Huis Verdient Het’ te zien. In de serie worden voorbeelden getoond hoe je kunt wonen zonder energierekening. Comfortabeler wonen voor hetzelfde geld! Dat kan door het geld van je energierekening te gebruiken voor een slimme verbouwing.

De Stroomversnelling

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in hoe zij zelf kunnen werken aan een prettige woonomgeving, en die ook nog betaalbaar en duurzaam is. Een huis dat zelf energie kan opwekken is een ontwikkeling die sterk in opmars is. Huiseigenaren  zoeken een antwoord op stijgende energiekosten. Het omzetten van je energierekening voor een verbouwing is ontstaan door op een innovatieve manier te kijken naar gebouwen en financiële stromen. In juni 2013 werd het akkoord De Stroomversnelling getekend. Daarin spraken vier bouwbedrijven en zes woningcorporaties af om de komende jaren 100.000 oude huurwoningen zo goed te isoleren en van zonnepanelen te voorzien dat de energierekening naar nul gaat.

Energieneutraal huis op water

Wonen zonder energierekening : Wie doet dat en waar gebeurt het al? Het tv-programma Ons Huis Verdient Het ‘geeft aandacht aan mensen die zich thuis voelen in hun huis. In Delft wordt bijvoorbeeld een energieneutraal huis bezocht, er wordt een bezoek gebracht aan een energieneutraal droomhuis op water en in Heerhugowaard wordt een verbouwing gevolgd die binnen 12 dagen is gerealiseerd. In het programma worden verder handige gadgets getoond en veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energieneutraal bouwen en wonen.

De eerste uitzending van het programma is op zaterdag 12 april om 16.00 uur bij RTL4.
De presentatie is in handen van Sebastiaan Hoekman.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.