Woonhuis WHL 16 Rotterdam

Nieuws

Woonhuis WHL 16 Rotterdam

Door: Petra Starink | 25-10-2016

Onsia architectuur heeft aan het Kaappark op Katendrecht het woonhuis WHL 16 gerealiseerd. Grote ramen aan de voorzijde geven vrij zicht over het park en, op de hogere etages, op de skyline van Rotterdam en de Nieuwe Maas. De gevel aan de tuinzijde is vrij gesloten. Door toepassing van het polycarbonaat in de gevels komt hier gefilterd licht in het interieur. Een uitzondering is de begane grond. De grote ramen in het hoge atelier laten ruim licht naar binnen vallen.

Open ruimtes

De begane grond is volledig gereserveerd voor het kunstenaarsatelier. De entree van het woonhuis bevindt zich op de entresol, bereikbaar via de buitentrap. Daarachter liggen de bibliotheek en de slaapkamer. Vanwege het fenomenale uitzicht ligt de woonkamer op de tweede verdieping. De erker verhevigt dit reiken naar het uitzicht. Op de bovenste etage bevinden zich nog twee kamers en een dakterras.

Het huis heeft, op de bovenste verdieping na, geen traditionele kamers. Het zijn allemaal open ruimtes. Maar door de looproutes door het huis, schuifwanden, en de positie van ramen ontstaat er een afwisselende wereld van sferen, lichtinval en gewenste privacy.

Daglicht

De gevel van de begane grond is gemaakt van schoon metselwerk: het atelier als basement. Daarboven staat het huis als een White Box, gemaakt van polycarbonaat. Dit is deels als gevelbekleding gebruikt, en deels als lichtdoorlatend materiaal waardoor het daglicht op verschillende manieren het huis binnenkomt. ‘s Avonds schemert het interieur naar buiten.
www.onsia.nl

Foto’s: Ossip van Duivenbode

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.