Yvonne Franquinet nieuwe directeur ARCAM

Yvonne Franquinet nieuwe directeur ARCAM

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 17-06-2013

Yvonne Franquinet zal per 1 januari 2014 aantreden als directeur van Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM). Vooruitlopend daarop zal zij dit najaar al betrokken zijn bij de programmering voor 2014.
Franquinet volgt Maarten Kloos op die ARCAM in 1986 oprichtte en het centrum sindsdien heeft geleid. Kloos heeft ARCAM en daarmee het fenomeen ‘lokaal architectuurcentrum’ op de kaart gezet. Zijn initiatief heeft in binnen- en buitenland navolging gevonden.

Yvonne Franquinet (1966) studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. De eerste jaren werkte ze als dramaturg bij verschillende gezelschappen. Later legde ze zich meer toe op kunst in de publieke ruimte. Ze werkte bij Dogtroep en bij Oerol. Van 2003 tot 2010 was ze directeur/ artistiek leider van Huis en Festival a/d Werf, een unieke instelling met een podium, een festival en een productiehuis voor jonge vormgevers, architecten en theatermakers. Zowel het festival als het productiehuis veroverden een sterke inter-nationale positie. In 2010 werd Yvonne Franquinet directeur/ artistiek leider van Kunstenfestival Grenswerk in Enschede, een festival voor muziek, beeldende kunst en architectuur.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.