Zalmhaventoren bereikt hoogste punt

Nieuws

Zalmhaventoren bereikt hoogste punt

Door: Petra Starink | 12-10-2021

De Zalmhaventoren in het Scheepskwartier in Rotterdam heeft haar hoogste punt van 215 meter bereikt en mag zich nu de hoogste woontoren van Nederland noemen. Het project Zalmhaven omvat drie torens met in totaal 485 woningen, commerciële voorzieningen en parkeervoorzieningen. De hoge toren is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De lagere woongebouwen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten.

Toren van 215 meter hoog

De Zalmhaven bestaat uit De Zalmhaven I, een toren van 215 meter, geflankeerd door De Zalmhaven II en III, twee gebouwen van 70 meter hoog. In de hoge toren komen 256 appartementen. In de lagere torens worden 196 appartementen en 33 herenhuizen gerealiseerd. Naast woningen komt er een grote gedeelde daktuin voor bewoners, commerciële ruimten, een parkeergarage (met fietsenstallingen) en een restaurant met panoramisch uitzicht.

Projectgegevens

Het project is een ontwikkeling van Zalmhaven CV, een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest. De bouw is in handen van BAM Bouw en Techniek – Speciale Projecten. De huurwoningen worden door Amvest namens AEGON in portefeuille genomen.

Het hoogste punt wordt 14 oktober gevierd met een lichtshow. Te zien via een livestream.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.