Het Nieuwe Werken in Stadhuis Assen

Het Nieuwe Werken in Stadhuis Assen

Door: Petra Starink | 02-06-2015

Het in 1994 ontworpen Stadhuis van Assen door architectenbureau De Zwarte Hond heeft een grondige update gehad. De installaties en de akoestiek zijn voor een optimale gezonde en prettige werkomgeving vernieuwd en het is één centraal gebouw geworden waarin gewerkt wordt volgens Het Nieuwe Werken.

De bestaande cellenkantoren in het vijf verdiepingen tellende langgerekte gebouw zijn vervangen door een open kantooromgeving. De lineaire structuur is vervangen door een meanderende route die als een wandelpad langs de verschillende werkplektypes leidt en ze met elkaar verbindt, hierdoor is de plattegrond optimaal gebruikt. Door deze route langs standaard werkplekken en open en gesloten ruimtes wordt elkaar ontmoeten gestimuleerd. Ook plekken als de koffiecorners en reproruimtes liggen langs deze verbindingszone. De meanderende route is zo gesitueerd dat de medewerkers geen last hebben van het verkeer.

Opvallende roze trap

De opvallende roze trap is een nieuw ruimtelijk knooppunt geworden. Via het trappenhuis bereikt daglicht nu bovendien diep in het gebouw de werkplekken.

Kleurstelling

De opvallende kleurstelling in krachtig roze en oranje-tinten is afkomstig uit het wapen van Assen, en benadrukt de ontmoetingsruimtes. De hoofdroute en individuele werkplekken zijn uitgevoerd in contrasterend grijs. Op de grote vier-verdiepingen hoge wand in het atrium boven de publieksbalies is in de zelfde tinten een gepixelde afbeelding geprojecteerd op geluidsabsorberende wandpanelen. De wandpanelen onderbreken de contactgeluiden tussen de levendige openbare hal en de rustige werkplekken.

Projectgegevens

LocatieNoordersingel 33, Assen
FotografieGerard van Beek
ProgrammaRenovatie naar modern kantoor waar gewerkt wordt volgens Het Nieuwe Werken
Omvang11.500 m2 BVO
Jaar2012-2014
OpdrachtgeverGemeente Assen
AannemerJurriëns-Hegeman
ConstructeurIngenieursbureau Wassenaar, Haren
Adviseur E&W installatiesVan der Weele, Groningen
OntwerpDe Zwarte Hond

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.