Architectonische fragmenten van Nynke Koster

Architectonische fragmenten van Nynke Koster

Things of Beauty
Door: Petra Starink | 02-08-2016

Het werk van Nynke Koster bestaat uit het afdrukken van details van gebouwen, mensen en objecten die worden toegepast in zitelementen en wandobjecten. De ruimte is haar mal en ze giet de delen van gebouwen af in zachte aaibare materialen. Door afgietsels te maken van plekken kun je een herinnering met je mee dragen en nieuwe betekenissen geven aan bestaande architectuur.

Afdruk in zachte materialen

In 2013 maakte ze voor haar afstudeerproject aan de KABK (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) een tapijt dat een rubberen afdruk toonde van de deuren van de doopkapel van beeldhouwer Ghiberti in Florence. De collectie ‘Elements of time’ richt zich op architectonische fragmenten van tijd. Hierbij onderzoekt zij de ornamentiek in de architectuur door de eeuwen heen. In haar nieuwste project Coexist New Netherlands zoekt zij de restanten van de Nederlandse identiteit door middel van onderzoeken en afdrukken.

BAL!

Op dit moment is werk van Nynke te zien op de tentoonstelling BAL! op Paleis Soestdijk. Ze maakt schuimrubberen afgietsels van het cassetteplafond in de Stuczaal, waarop bezoekers zittend en liggend het plafond kunnen bestuderen. De tentoonstelling is te zien tot en met 25 september.

Beeld: Nynke Koster

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.