Pop-up Promenade Eindhoven

Nieuws

Pop-up Promenade Eindhoven

Door: Petra Starink | 02-08-2016

Op het crowdsourcingplatform Ideeënvijver konden ideeën worden gepost op de vraag “Hoe zou jij het centrum met Strijp-S verbinden?”. Het idee van Mathijs Dielissen, een Pop-up Promenade die de sfeer van Eindhoven uitstraalt en een plek waar designers en makers hun ideeën kunnen laten zien, werd verkozen tot winnaar.

Ideeënvijver

Na de lancering van Ideeënvijver op 1 juli zijn in een paar weken tijd 94 ideeën ingediend. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Design Academy Eindhoven, Architectuurcentrum Eindhoven, woningcorporatie Sint Trudo, EHV365 en de gemeente Eindhoven, boog zich over de vijf ideeën die de meeste stemmen van het publiek kregen. Criteria waren onder meer `funwaarde’, innovatie en duurzaamheid. Ook is gekeken of ze passen binnen het dna van Eindhoven: Techniek, Design en Kennis.

Pop-up Promenade

De Pop-up promenade , het winnende idee van Mathijs Dielissen gaat uit van het maken van een aantrekkelijke groene boulevard met pop-upboxen die ruimte bieden aan wisselende exposities en creaties. Volgens de jury scoort zijn idee vooral goed op de volgende aspecten:
Design en innovatie-  Het biedt ruimte aan studenten, designers en creatieven in de stad. Het zorgt voor bottom-up innovatie en zet Eindhovense designers in de etalage.
Fun-  Het is niet statisch maar dynamisch. Voor bezoekers is het leuk en verrassend omdat de inhoud van boxen steeds wisselt. De boxen staan bovendien in een groene setting, aangenaam als wandelroute.

Tijdens de Dutch Design Week 2016 volgt een officiële prijsuitreiking waar de winnaar ook zijn idee kan presenteren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.