Roos Soetekouw ontwerpt sportieve sneakers

Things of Beauty

Roos Soetekouw ontwerpt sportieve sneakers

Door: Petra Starink | 12-10-2016

Roos Soetekouw presenteert op de Dutch Design Week 2016 in Eindhoven sportieve sneakers met door haar ontworpen stoffen voor het Nederlandse topmerk Australian Footwear. Met 3 paar damessneakers, herensneakers en tassen en accessoires heeft Roos een complete lijn ontworpen.

Textiele details

Het handschrift van Roos  Soetekouw is duidelijk herkenbaar: natuurlijk en organisch, fantasierijk en gedurfd en in een mix van mooie materialen en opvallende kleurencombinaties. De sneakers van Australian Footwear zijn van leer en hebben textiele details van door Roos ontworpen stoffen. De stoffen zijn gemaakt in het Textiellab van het Textielmuseum Tilburg. Roos: “Ik heb eerst onderzoek gedaan naar materialen die supersterk zijn en naar de juiste bindingen. Het weefsel mag niet te open zijn, maar ook weer niet té strak geweven, want het moet wel ademen. Ik ben uiteindelijk uitgekomen op diverse combinaties met onder meer linnen, dat van nature heel sterk is, plus synthetische, brandwerende en buitengarens. De stoffen worden vuil- en waterafstotend behandeld.

Opkomende designers

Het project met Australian is ontstaan uit het initiatief ‘Design Meets Brands’, waarbij grote merken gekoppeld worden aan opkomende designers. Uit drie mogelijke ontwerpers koos Australian Footwear voor Roos Soetekouw.

Roos Soetekouw is te zien tijdens de Dutch Design Week 2016 in Eindhoven van 22 t/m 30 oktober. Locatie: Designperron Fuutlaan 12

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.