Vase #1

Things of Beauty

Vase #1

Door: Petra Starink | 12-05-2014

Productontwerper Gert-Jan Soepenberg heeft zijn  zijn Vase #1 gelanceerd. Vase #1 is een eerste vaas uit een op architectuur geïnspireerde serie. De vaas is gemaakt van beton. Soepenberg produceert de vazen door middel van een zelfgebouwde rotatiegietmachine. Hij hanteert hierbij  een industrieel proces, dat we normaal terugzien in de productie waarbij enkel kunststoffen worden gebruikt.

Gert-Jan Soepenberg koos voor deze techniek om de holle vormen van de vaas zo dun mogelijk te maken. De vazen zijn aan de binnenzijde voorzien van acrylhars, wat hen waterdicht maakt. Door zijn liefde voor architectuur en bouwkundige achtergrond heeft Soepenberg zich laten inspireren door het Palácio de Alvorada van architect Oscar Niemeyer. Zijn gebouwen bestonden veel uit rondingen die gebaseerd waren op het vrouwelijk lichaam.

Gert-Jan Soepenberg (1984) is afgestudeerd aan de Academie Minerva en is productontwerper en interieurarchitect. Vanuit zijn atelier in Groningen ontwerpt hij zijn producten met oog voor detail en kwaliteit. Zijn producten zijn gemaakt van eenvoudige, natuurlijke of hergebruikte materialen. Eerder ontwikkelde hij Chair #1 (geïnspireerd op de vormen van Rietveld), Stool #1 en Sink #1.

Tot 15 juni zal het werk van Gert-Jan Soepenberg te zien zijn op de design XPO in het CBK Groningen.

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.