Elisabeth Boersma: van blauwdruk naar full colour

Architect

Elisabeth Boersma: van blauwdruk naar full colour

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-06-2018

In 2012 kreeg ik (Elisabeth Boersma) de eer met mijn bureau een een artikel in het Tabula Rasa format te schrijven. Het artikel ‘Van Crisis Naar Sociale Transitie’, benoemde de maatschappelijke veranderingen in het ruimtelijk domein die ten grondslag zouden liggen aan het ‘volgende tijdperk’.

Tijdens de crisis verkeerden we in een periode waar economische groei tornde aan menselijk geluk, ecosystemen bezweken onder de druk van onze consumptie, we moesten voorbij gaan aan de egocentrische kapitalistische ideologieën en aan alle systemen die in de nabije toekomst niet meer voldeden. Kortom, het ging over de herdefinitie van een statische, kapitalistische naar een dynamische, sociale omgeving, waarin we als professional, consument, producent, ondernemer en mens moeten ombuigen, waarin we door delen van tijd, bezit, kennis  bij konden dragen aan meer gezondheid, vermogen en wijsheid voor allen.

5 lessen in transitie

En nu?… We zijn de crisis voorbij, althans, dat wordt geroepen, wat hebben we geleerd het afgelopen decennium, heeft er werkelijk een verschuiving plaatsgevonden? Een beschouwing op de crisis in relatie tot het ruimtelijk domein, we geven ze u op een briefje: 5 lessen in transitie.
Lees hier het artikel ‘Van blauwdruk naar full colour‘ geschreven door  Elisabeth Boersma.

Elisabeth Boersma

Elisabeth Boersma studeerde Architectuur aan de TU Delft. Enkele jaren deed ze ervaring op bij verschillende architectenbureaus, totdat ze voor zichzelf begon. Met haar netwerkbureau planB. richt ze zich op stedelijke en sociale transformatiestrategieën, architectuur en grafische vormgeving. Middels een strategische, tactische en operationele wijze zet Elisabeth zich in voor de implementatie van maatschappelijke veranderingen in het ruimtelijk domein. Daarmee verandert haar rol als architect in die van een urban strategist.

Dit artikel is gepubliceerd in ArchitectuurNL nummer 3 van 2018

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.