Architectuurfotografie Almere door Paul Brouns

Architectuurfotografie

Architectuurfotografie Almere door Paul Brouns

Door: Petra Starink | 13-06-2019

In opdracht van het Stadsarchief Almere maakte Paul Brouns foto’s van gebouwen in Almere. Hij vindt zijn inspiratie in de architectuur. Compositie en ritme zijn belangrijk in zijn foto’s. De tentoonstelling Façades is tot eind oktober te zien in het Stadsarchief Almere.

Lijnen en patronen

Paul Brouns (1967) geboren in Limburg, studeerde aan de kunstacademie in Tilburg en woont in Almere. Hij fotografeert gebouwen, maar het eigenlijke onderwerp wordt gevormd door (kleur)vlakken, lijnen en patronen. “Gebouwen bezitten ritmiek, bijvoorbeeld in herhaling van ramen, deuren, balkons en schaduwen. Vanaf het moment dat ik begonnen ben met fotograferen, is architectuur mijn inspiratiebron en uitgangspunt geweest.” Als zijn oog valt op een bijzonder gebouw, een mooie reflectie of bijzondere lichtval legt hij het vast. Thuis in zijn studio gaat hij vervolgens spelen met de geschoten beelden. Hij dupliceert, herhaalt of spiegelt delen van de gevel en creëert zo een nieuw beeld. Soms is het oorspronkelijke gebouw direct te herkennen, andere keren is er zoveel veranderd aan de gevel dat hij onherkenbaar is geworden.

Stadsarchief Almere

Paul is in 2014 getart als fotograaf en inmiddels exposeert hij over de hele wereld. Stadsarchief Almere gaf hem de opdracht Almere te fotograferen. De opdracht voor een serie foto’s van Almere vormde voor Brouns een mooie uitdaging: “Het dwong me om met een frisse blik naar mijn eigen stad te kijken. Ik heb veel hoeken van de stad gezien die ik nog niet kende.”

De tentoonstelling bestaat uit 24 foto’s van Almeerse gebouwen en worden opgenomen in de collectie van Stadsarchief Almere. De tentoonstelling is
tot 3 oktober te zien in het Stadsarchief Almere.

Fotografie: Paul Brouns

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.