Boekpresentatie The Flexible City

Boeken

Boekpresentatie The Flexible City

Door: Petra Starink | 19-01-2016

Donderdag 21 januari, wordt de Engelstalige publicatie ‘The Flexible City – Sustainable Solutions for a Europe in Transition’ gepresenteerd in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Auteurs zijn Tom Bergevoet en Maarten van Tuijl van het bureau temp.architecture.

Het boek ‘The Flexible City’ vertelt hoe Europa’s periode van grote economische en demografische groei tot een halt is gekomen. Daarmee is er ook een einde gekomen aan de groei van onze stedelijke agglomeraties. Waar in Latijns-Amerikaanse of in Aziatische steden de grenzen van bebouwing steeds verder opschuiven liggen deze in Europa vast. De ruimtelijke opgave wordt daarmee fundamenteel anders. Niet langer gaat het om het bebouwen, maar om het verduurzamen van ruimte. Het boek  analyseert deze ontwikkeling en beschrijft een instrumentarium dat flexibel genoeg is om deze nieuwe opgave tot een succes te maken.

Om 20:00 uur zullen de auteurs het boek overhandigen aan onder andere Hans Tijl, Directeur directie Ruimtelijke Ontwikkeling Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarna worden een aantal thema’s uit het boek gelinkt met de realiteit van een aantal Europese steden. Tot slot vindt er een debat plaats. De boekpresentatie vormt het eerste deel van een reeks van debatavonden in Pakhuis de Zwijger, getiteld ‘The Flexibele City’. Zes avonden lang zal één van de grote thema’s van het boek uitgebreid worden besproken.
Kijk voor het programma op www.dezwijger.nl

Boek The Flexible City – Sustainable Solutions for a Europe in Transition
Auteurs: Tom Bergevoet, Maarten van Tuijl
€ 29.95 English editie ISBN 978-94-6208-287-8
paperback | 224p | 17×24 cm | 150 ills |
Ontwerp: Sanne Beeren
nai010 publishers,  Rotterdam

Presentatie
Donderdag 21 januari 2016- 20:00 uur
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC, Amsterdam
Toegang is gratis maar bezoekers dienen vooraf plaatsen te reserveren via de website van Pakhuis de Zwijger: www.dezwijger.nl

Foto: Martin Wengelaar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.