‘Curved’ – over ronde huizen

Boeken

‘Curved’ – over ronde huizen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-12-2021

In het boek ‘Curved – bending architecture’ schrijft Agata Toromanoff over ronde huizen die de architectuur veroveren. In haar boek gaat zij op zoek naar de meest spraakmakende ‘gebogen’ architectuur. Gebouwen dus die zich kenmerken door een ronde en afgeronde vormgeving.

Centraal in het boek staat een aantal voorbeelden van gebouwen die volgens de uitgeverij ‘als het ware uit de losse pols zijn ontworpen’. Van Zaha Hadid, tot Bosjes Chapel en van Brussel tot China. Vol van innovatieve technieken en architecturale hoogstandjes. Het boek laat de lezer kennismaken met architecten van deze nieuwe stroming en stelt hun favoriete projecten voor.

Curved is een boek voor de architectuurliefhebber die graag buiten de lijntjes kleurt. Het hardcover werk telt 224 pagina’s, kost 35,99 en wordt uitgegeven door Lannoo. Bestellen kan hier.

Over de schrijfster

Kunsthistorica Agata Toromanoff werkte voor diverse kunstverzamelaars en galerieën en schreef daarnaast voor de gespecialiseerde kunstpers. Deze werkzaamheden zijn later aangevuld met het schrijven van boeken over design, architectuur en fotografie. In 2014 richtte zij samen met haar echtgenoot Pierre het bedrijf ‘Fancy Books Packaging’ op. Hiermee verwezenlijkten zij een gemeenschappelijke droom om geïllustreerde boeken te maken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.