Uitgave NOOK Japan interieurarchitectuur

Boeken, Interieur, Nieuws

Uitgave NOOK Japan interieurarchitectuur

Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-11-2022

NOOK is het magazine van bni (beroepsvereniging nederlandse interieurarchitecten) en AiNB over interieurarchitectuur. Het magazine verschijnt vier keer per jaar maar tevens verschijnen regelmatig aparte uitgaven over specifieke onderwerpen. Bijvoorbeeld NOOK Japan. Een special edition over een van de meest vooruitstrevende en innovatieve landen als het gaat om interieurarchitectuur.

“De meeste architecten beginnen hun ontwerpen vanuit een macroscopisch, stedelijk perspectief, terwijl wij beginnen vanuit een microscopisch gezichtspunt,” zegt Hiroshi Nakamura van Hiroshi Nakamura & NAP in een interview met NOOK Japan. Daarbij wordt in een bottom-up proces het hele plaatje geconstrueerd door te kijken naar de lichamen en emoties van mensen. Dit principe als uitgangspunt nemen voor het architectonisch ontwerp leidt het tot rustige, intieme en comfortabele interieurs.

NOOK Japan

Het interview waarin deze uitspraken worden beschreven en uitgediept is opgenomen in NOOK Japan. Een ‘special edition’ over een van de meest vooruitstrevende en innovatieve landen als het gaat om interieurarchitectuur. Met ingenieuze en fantasierijke ontwerpen en zeer gewaardeerde tradities en vakmanschap.

De uitgever interviewde ook Kengo Kuma, Sou Fujimoto en besprak hun holistische benadering, waarbij interieur en exterieur in elkaar overvloeien. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.