NOOK Stairs – over trappen

Actualiteiten, Nieuws

NOOK Stairs – over trappen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-01-2023

De beroepsvereniging van Nederlandse interieurarchitecten – bni – heeft eind vorig jaar in het blad ‘NOOK’ specifieke aandacht gegeven aan trappen. De thema-uitgave laat zien dat trappen zoveel meer zijn dan mensen van het ene niveau naar het andere brengen. Trappen zijn een prachtige gelegenheid voor (interieur)architecten om ruimtes te creëren en ermee te spelen.

De Belgische architect Maarten Vanbelle, vertelde de redactie dat het ontwerpen van trappen een vrije zone is, een speelveld voor architecten. “Klanten hebben een mening over elk aspect van de inrichting van hun toekomstige woning – het soort vloer, de kleuren, de verlichting, de keuken – maar nooit over de trap,” merkt hij op.

Het openingsartikel geeft een uitgebreid overzicht van verschillende soorten baanbrekende trappen: van sculpturale tot noodtrappen en van roltrappen tot trappen voor mindervaliden. Sommige architecten hebben zelfs ingenieuze meubelobjecten gemaakt van trappen, of ze omgevormd tot een sociale ontmoetingsplaats. Ook toont het blad hoe de oneindige trappen van M.C. Escher de ontwerpen van een aantal interieurarchitecten hebben geïnspireerd.

bni trappen tour

Op donderdag 26 januari 2023 organiseert bni een trappen tour. Een unieke walk & talk architectuurroute o.l.v. Architour, waarin bijzondere projecten in de centrumring van Amsterdam bezocht. De afsluiting bestaat uit een NOOK Live met presentaties in dit thema. De locatie hiervoor is het inspirerende Jakoba Mulderhuis (faculteit techniek van de HvA). We toasten daar ook op 2023 in Cafe Ko.

Meer info en aanmelden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.