Douglas hout is de toekomst voor bouwen

Kennis, Producten

Douglas hout is de toekomst voor bouwen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-02-2022

Wanneer je begint met het bouwen van een tuinhuisje of schutting moet je meteen al de keuze maken uit de soort type hout dat je aanschaft. Op de markt in Nederland zijn er meerdere soorten type houtsoorten verkrijgbaar zoals Douglas hout, eikenhout en steigerhout. Een groot verschil tussen al deze soorten hout is dat bij Douglas de levensduur veel langer is dan bij een steiger- of vurenhout.

Lange levensduur van Douglas hout

Een goede reden om het houttype aan te schaffen is dus vanwege de levensduur van circa 10-15 jaar. Wanneer je het hout behandeld om de paar jaar kan deze levensduur ook verlengd worden. Daarom maakt het ook een van de populairste soorten hout op dit moment. Je hebt een duurzaamheidsklasse 3-4, het hout voelt erg warm aan en bovendien is het hout makkelijk te bewerken.

Helaas is het verkrijgen van dit soort type hout niet makkelijk in Nederland. Het hout is voornamelijk afkomstig vanuit Duitsland en Frankrijk. Via grote houthandels door heel Nederland is het eenvoudig te verkrijgen als consument.

Wat kan je bouwen met Douglas hout?

Veel Nederlanders weten nog niet exact wat de mogelijkheden zijn met dit type hout. Volgens de echte kenners in de bouwwereld kun je ontzettend veel doen met Douglas hout. Het is enorm geschikt voor projecten buitenshuis, denk maar eens aan het bouwen van een schutting, tuinhuis, verandatuin, terras en vlonder.

Hiernaast wordt dit type hout ook ingezet voor grotere projecten zoals loungebanken, vensterbanken, tuinmeubelen en mooie banken gemaakt van Douglas.

Mooie uitstraling van buitenaf

Al met al valt de buitenkant en karakter van Douglas hout erg op. De warme felle kleur zorgt ervoor dat het hout erg warm overkomt. Ideaal dus voor het bouwen van je leuke tuinhuisje of veranda in je tuin. Veel Nederlanders die massaal gebruik maken van dit type hout.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.